Januari 2020

Januari 2020; de maand van reinigen van huid en lichaam

Deze maand gaan we met een schone lei beginnen!

Zorgvuldig reinigen is de basis voor een doeltreffende huidverzorging. De reinigingsproducten van Société Provençale d’ Aromatherapie (S.P.A.) bevatten een hoog percentage verzorgende ingrediënten. Hierdoor krijgt de huid, naast dat vuil en stof verwijdert wordt, een mooie verzorging. Ik raad het af deze reiniging te combineren met een klassiek cosmeticamerk. Dit omdat andere cosmetica producten vaak minerale oliën en/of siliconen bevatten, wat een filmpje op de huid achterlaat die voorkomen dat natuurlijke ingrediënten de huid in kunnen. Je krijgt daardoor minder resultaat met aromatherapie dan je mag verwachten.

Schoonheidssalon Femke Deurne

Lait démaquillant – ReinigingsmelkDeze reinigingsmelk/crème is rijk aan plantenoliën, hydrolaten, een klein beetje bijenwas en etherische oliën. De huid van je gezicht ondergaat een zachte verzorging en is daarom ook zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Sérum Démaquillant yeux – lèvres – Reiniging van oogmake-up en lippenstift.Gebruik een heel klein beetje van deze lichte olie op een nat wattenschijfje en strijk zacht over de huid. Het calendula extract verzorgt je wimpers. Daarom kun je dit serum ook voor wimperverzorging gebruiken. Breng op de huid langs het wimperrandje met een wattentip elke avond een klein beetje van het extract aan en laat het de hele nacht inwerken.

Lotion Yeux – OoglotionDeze ooglotion is ook geschikt als algemene lotion voor het hele gezicht, specifiek voor hele gevoelige huid. Gebruik het na de melk ter opfrissing van de huid en ter verwijdering van de laatste restjes vet. Dit product is ook zeer prettig en geschikt als oogkompres waardoor vermoeide ogen vitaliseren en ontspannen.

Lotion Fruitée – Reinigingslotion De basis van deze lotion is een combinatie van vruchten-, melk- en honingazijn met daaraan toegevoegd etherische oliën. Deze lotion heeft een diep reinigende werking in de huid, neemt dode huidcellen weg en zorgt voor een goed natuurlijk evenwicht van micro-organismen op je huid. Dit product kan prima op maat samengesteld worden.

Solution Micellaire naturelle – Micellair lotionDeze lotion is zeer geschikt voor een snelle en makkelijke reiniging. De micellen in de lotion kapselen het vuil in, wat vervolgens door de werking van het waterige deel van plant- en zeezoutextracten in de lotion afgenomen wordt. Snel fris en schoon!

Gel de Gommage – ScrubgelDeze scrubgel verwijdert zacht maar grondig de dode huidcellen zonder de huid uit te drogen. Na gebruik van deze gel is de huid beter in staat de benodigde werkstoffen op te nemen. Dat voel je en dat zie je! De gel bestaat uit een unieke samenstelling van plantengel, bloemenwaters en etherische oliën. De afgeronde abrikozenpitkorreltjes geven een scrubgevoel zonder dat de huid beschadigt.

Detoxen – cleanse revitalise Detoxen voor een mooiere huid? Ja zeker, smeren alleen is niet genoeg. Een mooie huid ontstaat van binnenuit. Heb je een huidprobleem zoals eczeem, rosacea of acne? Heb je last van je darmen? Ben je vaak moe of heb je weinig energie? Wil jij je gezond en fit voelen? Ga dan detoxen. Je voelt je als herboren. Detoxen is het ontgiften van je lichaam. Een reinigingskuur voor lichaam en geest. Detoxen is goed omdat je lichaam heel wat gifstoffen te verwerken heeft. Denk maar eens aan luchtverontreiniging, voedsel, chemische toevoegingen, alcohol, medicatie etc. Maar niet alleen externe factoren spelen een rol bij het ontstaan van toxinen. Periodes van stress kunnen ook een zware belasting voor ons zijn. De lever verwerkt al die afvalstoffen die vervolgens via de natuurlijke weg het lichaam weer verlaten.

Door te detoxen ondersteun je je lichaam bij dit proces. Het voedsel wordt weer beter opgenomen. De spijsvertering verbeterd en je krijgt een snellere verbranding. Ook de doorbloeding wordt beter waardoor je huid er frisser uit gaat zien. Heb je last van een gevoelige rode huid, eczeem of acne? Dan doet een detoxkuur wonderen. De huid ziet er na een detoxkuur veel rustiger uit. Ontstekingen en roodheid worden minder.

De huid is schoner, beter gehydrateerd en ziet er zacht en mooier uit. Lees meer >>